Jelenlegi hely

Balatonboglár látnivalói

Balatonboglár látnivalóiA Balaton partjáról a legtöbb embernek a strandolás, nyaralás jut eszébe, így van Balatonboglár esetén is, ugyanis a balatonboglári strand talán az, ami a települést nevezetessé teszi. Számos látnivaló is van azonban a településen, ha erre járunk, érdemes ezeket is megtekinteni, szemügyre venni.

Már messziről is látható a helyi Gömbkilátó, amely a Várdombon található, aminek a legmagasabb pontján van az építmény. Rendkívül szép látványt biztosít a kilátó, nem véletlen, hogy minden évben rengetegen keresik fel.

Balatonbogláron tekinthető meg a Balaton Csavargőzös Műemlékhajó, amely 1873 óta szolgált a Balatonon és a Dunán. 2012-ben műemlék hajóvá alakították át, rendezvények, kiállítások népszerű helye, de érdemes meglátogatni akkor is, ha éppen nincs semmilyen rendezvény sem.

A legendás magyar traktor márka kiállítása, a Dutra Múzeum is a településen található. A múzeumban több mint 20 kiállított traktor Dutra traktor található, felújított állapotban, valamint ajándéktárgyak, relikviák is beszerezhetők itt.

Akik aktív kikapcsolódásra vágynak, jól teszik, ha felkeresik a balatonboglári Kalandparkot és Bobpályát. A kalandparkban mászófal, kötélpálya, íjászat, bobpálya, drótkötél található, valamint a kisebb gyerekek a játszótéren tölthetik el mozgással a napot.

Back to top