Jelenlegi hely

Szőrtelenítés megoldások, lehetőségek

Szőrtelenítés megoldások, lehetőségekMindkét nem tagjainak a számára nagyon fontos, hogy ahol nem szeretnék, ott ne legyen szőr a testünkön. Különböző technikák, megoldások közül választhatunk, amikor szőrtelenítésről van szó, nézzük a legismertebbeket, legnépszerűbbeket.

A borotválást szinte minden biztosan mindenki ismeri, a legtöbben ezt alkalmazzák, ugyanis a legegyszerűbb, legolcsóbb, otthon is elvégezhető módszerről van szó. Hátránya is van persze, mégpedig főleg az, hogy a hatása pár napig tart, így gyakran meg kell ismételni a borotválást a folyamatos hatásért. Emiatt aki teheti, gyakran más megoldást keres inkább.

Egy ilyen alternatív megoldás a gyantázás. A gyantázás már hosszabb ideig tart, általában néhány hétig, ezt az eredményt azonban fájdalom árán lehet elérni, a gyantázás ugyanis fájdalommal jár. Gyantázás során allergiás reakció is kialakulhat, akinél kialakul, annak másik megoldást kell keresnie. További hátrány, hogy érdemes szakemberrel végeztetni.

Egyre népszerűbb megoldás a lézeres szőrtelenítés, melyet szintén szakember végez. A lézeres szőrtelenítés lényege, hogy lézersugarat juttatnak a szőrszálba, amely levezeti azt a szőrtüszőhöz, ahol hővé alakulva „elégeti” a teljes szőrszálat. Mivel a szőrszálakat teljes egészében roncsolja, így az újranövekedés jelentősen lelassul, egy kezdeti intenzívebb kúrát követően néhány havonta van szükség csak emlékeztető kezelés elvégzésére. A fejlett technológiának és a szükséges eszközöknek köszönhetően viszonylag magas ára van a lézeres szőrtelenítésnek.

Back to top