Jelenlegi hely

Milyen költségei vannak egy klíma beszerelésének?

Milyen költségei vannak egy klíma beszerelésének?Az egyre melegebb időnek köszönhetően egyre többen vásárolnak klímát maguknak, hogy elviselhetőbbé tegyék a nyári időszakot. Érdemes azonban tisztában lenni, hogy milyen költségekkel kell számolni, hogy miből áll a klíma beszerelés ára.

A költségek jelentős részét természetesen a készülék, tehát maga a klíma ára adja. Egy jobb klíma általában 200 ezer forintnál kezdődik, maximális ár nem nagyon van, a teljesítménytől, a márkától és az extráktól függ, hogy mennyit kell fizetnünk az adott készülékért. Érdemes a nevesebb, elismertebb márka készülékeit megvásárolni, és az olyan extrák, mint az okostelefonos applikáció, vagy a wifin keresztül történő működtetés is sokak számára jelentősen megkönnyíti a használatot.

A klíma berendezés ára mellett jelentős összeg még a szerelés díja. Ez az anyagköltségből és a munkadíjból áll. Általában a klíma szerelők egy általános díjat számolnak fel, átlagos anyagszükséglet és átlagos munkadíj mellett. Ebben a szerelési díjban a megbízók jelentős részénél el is végzik a telepítést. A kivételt azok az esetek képezik, ahol pl. messzebbre kell tenni a beltéri egységet a kültéri egységtől, vagy pl. a 8. emeleten kell a kültéri egységet felszerelni. A szerelés díja kb. 50 és 100 ezer forint között mozog, de sok függ attól, melyik településen, főszezonban van télen vagyunk, és attól is, hogy a szerelőnek éppen mennyi munkája van.

Back to top