Jelenlegi hely

A bőrkabátok anyaga és tisztítása

A bőrkabátok anyaga és tisztításaAz őszi és a tavaszi időszak egyik legnépszerűbb divatcikke a női bőrkabát, bőrdzseki nem véletlen, hogy rengeteg különféle anyagból készítenek ma már bőrkabátokat. Lássuk a legnépszerűbbeket.

A bőrkabátok anyaga

A báránybőr az egyik legnépszerűbb anyag, amikor bőrkabát készítésről van szó, ugyanis a puhább bőrök közé tartozik, ezért könnyebb divatos, kényelmes bőrkabátokat készíteni belőle. Mivel vékony anyagról van szó, így azonban könnyen elszakad, rongálódik.

Ha a strapabíróság a fontos, akkor a marhabőr a jó választás, ugyanis hosszú ideig megoldást fog jelenteni. Cserébe azonban jelentősen nehezebb és vastagabb is, mint a báránybőr.

A kettő között van a borjúbőr, amely az előző anyagok előnyeit hordozza magában.

Népszerű még a műbőr, amely ugyan, ahogy a neve is mutatja, nem természetes bőr, de olcsóbb és kevésbé kényes is, mint a valódi bőrből készült kabátok.

A bőrkabátok tisztítása

A bőrkabátok hátránya, hogy laikusként nagyon nehéz a tisztításuk, ajánlott hozzáértőt, szakembert keresni a kabát tisztításával kapcsolatban.

Először is, a mosógépben történő tisztítást el kell felejteni. Kisebb foltok, kosz esetén a nedves törlőkendővel történő törlés ajánlott. Ha azonban ez nem vezet eredményre, akkor a makacsabb foltokat már mindenképpen egy tisztítóban érdemes eltávolíttatni. Vásárolhatók különböző szerek, melyekkel meg lehet próbálni az otthoni tisztítást, de különösen drágább bőrkabátok esetén nem éri meg ezekkel kockáztatni, bízzuk inkább szakemberre a folt eltávolítását.

Back to top