Jelenlegi hely

Érdemes csak hűtésre való klímát vásárolni?

Érdemes csak hűtésre való klímát vásárolni?Ma már az új klímák nagy részét úgy készítik el, hogy fűtésre is optimalizáltak legyenek. Kaphatók viszont még klímák csak hűtésre is, viszont mérlegelni kell vásárlás előtt, hogy megéri-e ilyet venni. Ehhez fogunk segítséget nyújtani cikkünkkel.

A modern klímákról tudni kell, hogy szinte kivétel nélkül minden új készülékkel lehet fűteni. Nem mindegy azonban, mennyire és mikor alkalmasak fűtésre a klímák. Ha egy klíma nincs fűtésre optimalizálva, akkor inkább csak az enyhébb estéken, napokon lehet arra használni, hogy egy kis meleget csináljunk a helyiségbe. Tartósan, különösen télen fűteni azonban nem lehet velük, a fűtési rendszer kiváltására nem alkalmasak. Mégis miért éri meg akkor ilyen készüléket vásárolni?

Az egyik vonzerejük ezeknek a klímáknak természetesen az áruk, mivel olcsóbbak, mint a fűtésre is optimalizált társaik. Ha biztosak vagyunk benne, hogy fűtésre nem fogjuk használni a készüléket, akkor felesleges pénzt fizetni a plusz funkcióért. Olyan esetben érdemes tehát csak hűtésre való klímát választani, ha már van biztosan és jól működő fűtési rendszerünk a hidegebb hónapokra, és a nyarat akarjuk átvészelni a klímával.

Ha csak nyárra tervezünk a készülékkel, akkor a fűtési optimalizáció helyett érdemes lehet inkább egy kicsit többet fordítani a plusz funkciókra, melyekkel kényelmesebbé lehet tenni a klíma használatát. Ilyenek pl. a wifi funkció, vagy a kevesebb energiafogyasztás.

Back to top