Jelenlegi hely

Mit érdemes tudni az óvszer használatról?

Mit érdemes tudni az óvszer használatról?Az óvszerek használata nagyon sok ember számára hozzátartozik a szexuális élethez. Nem véletlenül, ugyanis több szempontból és helyzetben is ajánlott a használata.

Óvszereket elsősorban a nem kívánt terhesség és a nemi betegségek megelőzésére, elkerülésére használjuk. A szexuális úton terjedő betegségek nagy része ellen manapság az óvszer jelenti a legjobb védelmet.

Sokat számít azonban a védekezés sikerében az, hogy milyen minőségű a használt gumióvszer. A minőséget több szempontból is érdemes megvizsgálni, az egyik az óvszer anyaga, de emellett nagyon fontos az is, hogy a lejárati időt túllépett óvszer elszakadhat, kilyukadhat, aminek következtében éppen a legfontosabb funkciókat nem fogja tudni ellátni az óvszer.

Óvszer használatkor a maximális biztonsághoz és a legjobb eredményhez követni kell az előírásokat. A legkönnyebben ezeket az előírásokat, használati utasításokat az óvszer csomagolásán lehet megtalálni. Ha a csomagolás esetlegesen szakadt, lyukat, és nem látszanak az előírások, akkor az óvszert sem érdemes használni, mert a hatékonysága jelentősen lecsökken.

A hatékonyságot nagymértékben befolyásolja a helyes méretválasztás is. A nem jól megválasztott méretű óvszer az együttlét élvezeti értékén is csökkent, valamint könnyebben elszakadhat vagy lecsúszhat, aminek hatására éppen a védekezési hatékonyságát is elveszítheti az óvszer, ezt pedig nagyon fontos elkerülni.

Back to top