Jelenlegi hely

Külföldi felhasználásra szánt cégkivonatok

Külföldi felhasználásra szánt cégkivonatokCégkivonatra minden cégnek szüksége van, ha más nem, akkor céges bankszámla nyitáskor. Magyarországi cégkivonat felhasználás esetén könnyű dolgunk van, ugyanis az általános, hiteles és közhiteles dokumentumok megfelelnek minden ügyintézésre. Külföldi felhasználás esetén azonban nem a magyar dokumentumokat kell lefordítani, hanem egy speciális dokumentumot kell igényelni. Ez a dokumentum az Apostille cégkivonat.

Az Apostille cégkivonat a nevét az egyezményről kapta, amin elfogadták a külföldi felhasználású közokiratok hitelesítésének módját. Az Apostille cégkivonatok egy felülhitelesítéssel rendelkeznek. Ilyen tanúsítványt, felülhitelesítést az Igazságügyi Minisztérium, az Országos Közjegyzői Kamara és a Külügyminisztérium állíthat ki.

Apostille cégkivonat igénylése előtt tudnunk kell, hogy melyik országban szeretnénk majd a dokumentumot, ugyanis ezt kötelező megadni igénylés esetén. Azokban az országokban, melyek aláírták az Apostille egyezményt, ez már elegendő a felhasználható cégkivonathoz. Ha olyan országban szeretnénk felhasználni, amely nem tagja az egyezmények, akkor még egy további felülhitelesítésre is szükség lesz.

Apostille cégkivonatot angol, német és francia nyelven szoktak kiállítani, az angol nyelvű változat a legjobb, de ha a másik kettőt elfogadják, olyat is lehet igényelni.

Back to top