Jelenlegi hely

A textilfestés tudománya

A textilfestés tudományaJártál már úgy, hogy a a megvásárolt ruhanemű elveszítette színét az első mosás, vagy egy bizonyos idő után? Meguntad, hogy a nadrágod kikopott, és szeretnéd, hogy újra élénk színe legyen? Szeretnél valamilyen mintát a ruhádra? Van lehetőség a problémák javítására, ez pedig a textilfestés, ruha festés.

A textilfestékek előnye, hogy minden ruha anyagon alkalmazhatók, így bármilyen ruháról is van szó, nem kell lemondanod róla. Arra ügyelni kell azonban, hogy a ruha festés előtt legyen kimosva és megszáradva az adott ruha, különösen akkor, ha most vásároltad.

Általában az emberek egy egész ruhadarabot szeretnének egyszínűre festeni, ami viszonylag egyszerű. A minta készítés azonban már sokkal nehezebb.

Először is szükség lesz olyan filctollra, amit a ruhafestéshez találtak ki. Ennek lényege, hogy meg tudod vele rajzolni a motívumot, de az csak pár órán keresztül látszik, utána eltűnik a ruháról.

Ecsetet is be kell szerezned, amelynek a vastagsága attól függ, hogy milyen részletes lesz a minta, amit a ruhára szeretnél festeni. Minél részletesebb, annál vékonyabb ecsetre lesz szükség. Használatkor az ecset legyen száraz, nehogy víz csöpögjön róla a ruhára. Festeni gyűrődésmentes, kisimított ruhára érdemes, amihez lehet, hogy szükség lesz a ruha kifeszítésére. Figyelj arra, hogy a kifeszítésnél ne tegyél kárt a ruhában.

A körvonalakat kontúrfestékkel érdemes először kihúzni, majd pedig következhet a textilfesték használata. A textilfestékek vízzel hígíthatók, és egymással keverhetők, így akár saját színeket is tudsz kikeverni a megvásárolt festékekből.

Back to top