Jelenlegi hely

Miért jó választás a HEPA szűrő?

Miért jó választás a HEPA szűrő?Porszívó vásárlása esetén nem csak a porszívó típusa, tudása a fontos, hanem a szűrő típusa is. Egyre többen jönnek rá arra, hogy egy minőségi szűrő csodákra képes, és számos előnnyel rendelkezik. Ha minőségi porszívó szűrőről van szó, akkor a HEPA szűrő jut először az eszünkbe.

A HEPA szűrők lényege, hogy a legkisebb porszemcséket is felfogják, aminek köszönhetően nagyságrendekkel jobban szűrik a levegőt porszívózás közben, mint a hagyományos szűrők. Különösen előnyös, hogy a HEPA szűrők képesek az allergéneket is kiszűrni a levegőből, így az allergiában szenvedőknek szinte kötelező ilyen porszívót használniuk.

A HEPA szűrők az allergének eltávolítása mellett a levegő minőségét is javítják. Azok a lakások, ahol kizárólag HEPA szűrős porszívót használnak, sokkal tisztább levegővel rendelkeznek, mint a hagyományos porszívóval tisztítottak.

Ahhoz, hogy a HEPA szűrők előnyeit élvezni lehessen, meg kell bizonyosodni arról, hogy a porszívó megfelelően működik, hogy a HEPA szűrő megfelelően van-e csatlakoztatva a porszívóhoz. Ha erre nem figyelünk, és a szűrő mellett áramolni tud a levegő, akkor hiába van HEPA szűrő a porszívóban, nem sokat fog érni.

HEPA szűrő vásárlása, választása előtt a következőkre ügyeljünk a lehető legjobb teljesítményért. Először is fontos, hogy csak olyan szűrőt vásároljunk, amely kompatibilis a porszívónkkal. A HEPA szűrők között is van különbség, de mindegyiken fel van tüntetve, hogy milyen teljesítménnyel rendelkezik, válasszunk minél jobbat.

Back to top