Jelenlegi hely

A WAGO megkönnyíti a villanyszerelők életét

A WAGO megkönnyíti a villanyszerelők életétA WAGO valójában egy villanyszerelési kellékeket gyártó cég, de a köznyelvben ezt a nevet használjuk az általuk gyártott rugós vezeték-összekötő elemre is. Ennek az oka nagyon egyszerű, az eszköz jelentősen megkönnyíti a villanyszerelők életét, és az egyik legnépszerűbb kiegészítőnek számít.

A WAGO előtt a vezetékek összekötése, toldása körülményes, és gyakran időigényes volt. Ahhoz, hogy biztonságosan, hosszan tartóan össze lehessen kötni két vezetéket, nagyon oda kellett figyelni. Több vezeték esetén pedig még nehezebb volt a dolguk a szakembereknek. Ezzel az egyszerű eszközzel viszont másodpercek alatt megoldható a biztonságos összekötés.

A WAGO egy apró műanyag eszköz, aminek a belsejében egy vezető anyag található. Ehhez a vezetőhöz szorítja hozzá az eszköz az összekötni kívánt vezetékeket. Maga a folyamat rendkívül egyszerű, a rugós elembe kell beledugni a lecsupaszított vezeték véget, majd pedig rá kell zárni a vezetékre. A rugónak köszönhetően a vezeték fixen rögzítésre kerül, sőt, az összekötés ráadásul a vezetékek mozgatásával javulni is fog. Akkor sincs probléma, ha szét akarjuk szedni az összekötést, ez ugyanúgy pár másodperc alatt megoldható.

A WAGO előnyei közé tartozik, hogy nincs szükség plusz eszközre az összekötéshez, kézzel megoldható az egész folyamat. Gyakori megoldás, hogy átlátszó műanyagból készül a külső burkolata az eszköznek, így ránézésre, a kapcsolat szétbontása nélkül látható, hogy az összekötésnél a vezetékek milyen állapotban vannak.

Back to top