Jelenlegi hely

A webáruházak hatása a cégkivonat beszerzésre

A webáruházak hatása a cégkivonat beszerzésreA webáruházas, internetes vásárlás már nagyon régóta jelen van a kereskedelemben. Egyre többen vannak, akik az online vásárlást választják a személyes vásárlás helyett. Nem csak termékeket lehet azonban megvásárolni az interneten, hanem szolgáltatásokat és dokumentumokat is.

Ezt a lehetőséget hasznosítják a cégkivonatok készítői, terjesztői is, ugyanis a webshopokhoz hasonló rendszernek köszönhetően online is lehet cégkivonatot „vásárolni.” Amíg korábban csak személyesen lehetett cégkivonatot beszerezni, addig ma már minden eddiginél egyszerűbb a cégkivonat igénylése.

A webáruházas vásárlással megegyező módon működik a közhiteles cégkivonat beszerzése. Mivel a közhiteles cégkivonat minden esetben fizikai formában, papír alapon érkezik, így olyan, mintha egy terméket rendelnénk. Egy apró különbség van, hogy cégkivonat esetén nincs utánvét, mivel a szükséges dokumentumot csak akkor készítik el, ha beérkezett az ára.

Hiteles cégkivonat esetén még egyszerűbb a dolgunk, ugyanis elektronikus formában érkeznek ezek a dokumentumok, a „vásárláskor” megadott e-mail címre. A vásárlás megegyezik a közhiteles cégkivonat menetével, szintén csak bankkártyás fizetés és előreutalás van, nincs azonban kiszállítás, hanem a fizetés után azonnal kiküldik e-mailben a cégkivonatot.

Ahogy látható, a jelenlegi cégkivonat beszerzés a lehető legegyszerűbb, legkényelmesebb manapság, és hasonlóan működik, ahogy az internetes vásárlások többi része.

Back to top