Jelenlegi hely

Miért fontos a klíma tisztítása?

Miért fontos a klíma tisztítása?A klíma készülékek azon berendezések, gépek közé tartoznak, melyeket rendszeresen kell tisztítani, karbantartani. De miért is fontos a klíma tisztítás, miért is kell ennyire figyelni a rendszerességre?

A klíma beltéri egység működésének velejárója a rendszeres páralecsapódás. Az emiatt kialakuló nedves környezet viszont tökéletes helyet jelent a gombáknak, baktériumoknak ahhoz, hogy szaporodjanak. Ezek a gombák, baktériumok, vírusok aztán kellemetlen szagokat áraszthatnak otthonunkban, valamint akár megbetegedéseket is okozhatnak.

Nem csak a beltéri, hanem a kültéri egységben is problémákhoz vezethet a klíma tisztítás hiánya. A kültéri egység az, amin a szennyezettebb levegő átmegy. Ez azt jelenti, hogy itt sokkal több kosz tud megtapadni, összegyűlni, mint a beltéri egységben. Ez a szennyeződés akadályozni tudja a levegő áramlását, ami a készülék meghibásodásához vezethet.

A tiszta klíma elengedhetetlen a hatékony működéshez is. Nem biztos, hogy a kosz, szennyeződés hatására meg is hibásodik a klíma, de a helyes működést a kisebb kosz is akadályozhatja. Ha nincs megfelelően kitisztítva az eszköz, akkor hangosabb lehet a működés, valamint a klíma hűtési és fűtési teljesítménye is csökkenhet a koszolódás miatt.

A klíma tisztítása nem egy nagyon költséges munka, így érdemes rá szánni azt a pár ezer forintot minden évben. Az egészségünk szempontjából is előnyös lesz, valamint a klíma is hosszabb ideig működőképes lesz.

Back to top