Jelenlegi hely

Balatonszemes és környékének látnivalói

Balatonszemes és környékének látnivalóiBalatonszemes a Balaton déli partjának egyik kedvelt üdülőhelye, a balatonszemesi szállások rendszerint zsúfolásig telnek a nyári időszakban. Nem csak strandolni érdemes (pl. a helyi szabadstrandokon) azonban egy nyaralás során, hanem a helyi és a közeli látnivalókat, nevezetességeket is érdemes meglátogatni, megnézni.

Balatonszemesen hunyt el Latinovits Zoltán színész, több emléket is érdemes megtekinteni, ha ide látogatunk. A Latinovits Zoltán Múzeum a színész életének állít emléket, életének fontos állomásait örökíti meg. Képek, dokumentumok, tárgyak segítségével eleveníthetjük fel a színész életét. A település temetőjében helyezték örök nyugalomra, amit egy síremlék is jelez. A síremlék és a múzeum mellett szoborral is emlékezik a település a színészre.

A település másik népszerű múzeuma a Postamúzeum, ahol a postai szolgálattal, történelemmel kapcsolatos információkat, érdekességeket láthatunk. A postai szolgálat szinte teljes történelmét végigkísérhetjük a múzeum segítségével. Az épületet a 18. század végén építették, 1962 óta működik múzeumként.

A Balaton part mellett érdemes meglátogatni az olyan fürdőket is, mint pl. a Balatonszemesi Élményfürdő. Az élményfürdőben gyerekmedencék, úszómedencék, élménymedencék várják a kikapcsolódni vágyókat.

Back to top