Jelenlegi hely

A látásjavító kezeléseket megelőző alkalmassági vizsgálat

A látásjavító kezeléseket megelőző alkalmassági vizsgálatA lézeres látásjavító kezelések manapság már rutinműtétnek számítanak, amit többek között annak köszönhetnek, hogy minden szemműtétet egy nagyon alapos alkalmassági vizsgálat kell, hogy megelőzze. De miért fontos, és mit is kell tudni a szemműtét előtti alkalmassági vizsgálatról?

Ahogy maga a szemműtét is, úgy a megelőző alkalmassági vizsgálat is teljesen fájdalommentes. A kezeléssel szemben azonban jóval tovább tart, másfél-két órával kell számolni a vizsgálat során. Az alkalmassági vizsgálatnak két feladata is van, az egyik, hogy megállapítja az alkalmasságot, felméri a szemek fénytörési hibáit. A másik, hogy az eredmények ismeretében pedig el tudják készíteni a szemműtét terveit, meg tudják mondani a várható eredményt.

A megszokott egészségügyi vizsgálatokkal ellentétben lehet enni, inni az alkalmassági vizsgálat előtt, arra viszont figyelni kell, hogy a szemek „természetes állapotban” legyenek a vizsgálat során. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kontaktlencse viselését mellőzni kell az alkalmassági vizsgálatot megelőző hetekben. Ennek az idege a kontaktlencsék keménységétől függ. Ügyelni kell arra is, hogy a vizsgálat előtt a hölgyek ne viseljenek sminket.

A vizsgálat során kitágítják a pupillát, aminek következtében a szemek fényérzékenyek lehetnek, valamint a látás élességét is befolyásolja a pupilla tágítás. Emiatt nem ajánlott az autóvezetés, amíg ezek el nem múlnak.

AZ alkalmassági vizsgálat alatt minden rendelkezésre álló megoldás alapján megvizsgálják a szemeket, hogy a legjobb, legbiztosabb eredményt kapják. Csak azokon végeznek kezelést, akik tökéletesen megfelelnek minden feltételnek.

Back to top