Jelenlegi hely

Tippek szülész orvos kiválasztásához

Tippek szülész orvos kiválasztásáhozGyerekszülés előtt sok kismamában felmerül a kérdés, hogy melyik a jobb megoldás, saját szülész orvos kiválasztása, vagy az éppen dolgozó orvos által végzett szülés. Ha a saját orvos mellett döntesz, akkor az alábbiakat érdemes figyelembe venni.

Szülész orvos választásakor nagyon fontos, hogy olyan orvosra essen a választásod, aki minden szempontból a lehető legjobbat tudja neked nyújtani. Ha már fizetsz valakinek ezért, akkor olyan szakembert kell találni, aki nem hagy kívánni valót maga után. Ezekbe a szempontokba nem csak az orvos és a szolgáltatásai tartoznak bele, hanem a kórház is. Előfordulhat, hogy a kiválasztott orvos nem a legközelebb található kórházban rendel, hanem kicsit többet kell érte utazni, ezért ilyenkor nem csak orvost, hanem kórházat is választasz.

Azokat a szempontokat vedd figyelembe, amik számodra fontosak. Csak azért nem érdemes egy adott orvost választani, mert barátnak, rokonnak is ő volt az orvosa, mivel nekik lehet, hogy más elvárásaik voltak. Tájékozódj előre az adott orvosról. Milyen véleményeket mondanak róla, hogyan dolgozik, lelkiismeretesen végzi-e a munkáját, rendelkezésre áll-e, amikor szükség van rá stb.

Ha sikerült orvost választani, akkor sem muszáj véglegesnek lenni a választásnak. A szülésig bármikor lehetőség van váltani, ha úgy érzed, hogy mégsem a legjobb döntést hoztad meg. Ha nem figyel oda rád az orvos, vagy nem nyújt megfelelő segítséget, akkor érdemes lehet másik, jobb orvost keresni.

Back to top