Jelenlegi hely

Üzleti partnerek ellenőrzése cégkivonattal

Üzleti partnerek ellenőrzése cégkivonattalA cégkivonatokról elsősorban a pályázatok, céges ügyintézések jutnak eszünkbe, de még egy nagyon fontos feladatuk is van, ez pedig az üzleti partnerek ellenőrizhetősége. Mielőtt partneri kapcsolatot alakítunk ki egy másik céggel, szinte kötelező cégkivonatot beszerezni róluk, de nem csak új partnerek esetén, hanem meglévő partnereket is érdemes időről időre cégkivonattal ellenőrizni.

A hiteles cégkivonatok jellemzője, hogy az éppen hatályos információkat tartalmazzák egy cégről. Ezek az éppen hatályos információk a cégek alapadatai mellett olyan információkat is jelentenek, mint pl. az, hogy folyamatban van-e csődeljárás, végrehajtási eljárás egy cég ellen, megszűnt-e, végelszámolás, büntetőjogi intézkedés alatt áll-e, vagy lefoglalták-e vagyonát. Mindezek mellett a cégkivonatban szerepel az is, ha egy cég nem nyújtott be ÁFA bevallást.

Ha megnézzük a fenti listát, láthatjuk, hogy ezek közül akár 1 előfordulása is azt jelenti, hogy jelentősen megnövekedik az esélye, hogy ha pénzt várunk az adott partnertől, akkor jelentősen lecsökken az esélye, hogy azt meg is fogjuk kapni. Új partnerek esetén ezt az ellenőrzést szinte mindenki elvégzi, de már meglévő partnerek életében is bekövetkezhetnek problémák, amiket ha nem veszünk észre időben, akkor könnyen pórul járhatunk. Érdemes tehát bizonyos időközönként minden meglévő céges partner cégkivonatát lekérni, ennél jobb, biztosabb és olcsóbb módszert ugyanis nem találunk a partnerek ellenőrzésére.

Back to top