Jelenlegi hely

Mitől függ a lézeres látásjavítás ára?

Mitől függ a lézeres látásjavítás ára?A lézeres látásjavítás nagyon népszerű az emberek körében, egyre többen vannak, akik elfelejtenék szemüvegüket, kontaktlencséjüket, és segédeszköz nélkül szeretnének látni. A választható kezelések között több különbség is van, ami viszont egyből látszik, az a különböző lézeres szemműtétek ára. Mitől függ, hogy egy kezelés mennyibe kerül?

Általánosságban elmondható, hogy a különböző klinikák a hasonló kezeléseiket hasonló árakon kínálják. Erre szükségük van a verseny miatt, akkor is, ha nem ugyanolyan lézert használnak. A lézer típusa, a kezeléshez szükséges lézerek száma, egyéb eszközök ára lesz az, ami meghatározza a kezelés költségét.

Pont emiatt a PRK típusú kezelések a legolcsóbbak, ugyanis ehhez csak egy lézerre van szükség. Ugyan a PRK az egyik legrégebbi lézeres látásjavítás, alacsony ára, kiváló eredményei és maximális biztonsága miatt. Hátránya, hogy 2-3 nap kellemetlen érzés jelentkezik a kezelést követően, és hosszabb a felépülési idő, mint az újabb kezeléses esetén.

FEMTO lézeres szemműtéthez már két lézerre van szükség, ami a kezelés árán is meglátszik. A pácienseknek is előnyös ez a fajta kezelés, nincs kellemetlen érzés a kezelés után, és a felépülési idő is jelentősen lerövidül.

A következő szint a Visumax, és a Visumax lézerrel végezhető SMILE lézeres szemműtét. Ehhez egy még drágább lézerre van szükség, így a kezelés ára is magasabb lesz. A drágább kezelések szintén előnyökkel járnak a páciensek számára is, SMILE kezelésnél pl. nincs lebeny készítés, minimális bemetszésre van csak szükség.

Back to top