Jelenlegi hely

Milyen szállást keresnek az emberek koronavírus idején?

Milyen szállást keresnek az emberek koronavírus idején?A koronavírus a világ teljes működését átalakította, az egyik legjobban visszaeső ágazat a turizmus, vendéglátás lett, különösen a szállások, szállodák azok, amik érzik a visszaeső forgalmat. Törekedni kell tehát arra, hogy a jelenlegi helyzet által támasztott követelményeknek a lehető legjobban megfeleljen szállásunk. Lássuk, hogy ez mit is jelent.

Talán a legfontosabb, hogy az emberek olyan szállást keresnek, ahol csak ők szállnak meg. Ez általában különálló házakat, apartmanokat jelent, olyanokat, ahol nem kell idegenekkel találkozni, érintkezni, mint pl. a familiapizzeria.hu vendégházai.

A hotelek hátrányban vannak, ugyanis hotelekben szobát lehet foglalni, melyek általában 1 folyosóról nyílnak, így elkerülhetetlen a másokkal történő találkozás. Ha ehhez hozzávesszük még azt is, hogy a hotelszobákban nincs főzési lehetőség, így étteremben, szintén emberek között kell enni, akkor látható, hogy miért esett vissza a kereslet irántuk.

Amire még figyelnek a vendégek, hogy a szállás legyen megfelelően takarítva, fertőtlenítve. Ez elengedhetetlen az előírások miatt is, de vendégeket is lehet szerezni az alapos tisztítással, és ezért akár plusz pénzt is fizetnek azok, akik biztonságban akarják tudni magukat a kikapcsolódás során.

Back to top